Premium Showroom

Vi kan numer även titulera oss som Stockholms främsta återförsäljare av färg från Little Green. Little Greene är en brittisk färgtillverkare som producerar högkvalitativa färger och tapeter. Företaget har anor från 1700-talet och huserar i närheten av Manchester. Little Greens är särskilt stolta över djupet i färgerna. Med en betydande större andel färgpigment i produkten (över 40% mer pigment jämfört med många andra tillverkare) ger Little Greene ett oöverträffat färgdjup med en verklig uppfattad skillnad. Little Greens tapeter är ett vackert komplement till företagets färgpalett. Varje kollektion återger mönster som återfunnits i bortglömda arkiv och med hjälp av specialtrycksmetoder på de finaste papper erhålles tapeter med sofistikerade texturer, elegant utseende, hållbarhet med en lång livslängd.

Miljövänlig färg

Little Greene har alltid engagerat sig i miljöfrågor och var en av de första brittiska färgtillverkarna att uppnå den europeiska miljöstandarden BS EN ISO 14001. Samtliga vattenbaserade färger har branschens lägsta miljövärdering, med ett VOC-värde på nästan noll. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att innehållet i burken bidrar till att försämra luftmiljön i atmosfären Färgen är dessutom nästan luktfri.

Färgen är även säker för barn då de matta väggfärgerna har testats enligt European Standard BS EN 71-3: 1995, även känd som ”Toy Paint Regulations”. Dessa är bevisat fria  från giftiga metaller. All färg tillverkas lokalt i Storbritannien och vi Little Green arbetar aktivt med att kvalitetssäkra sina under-leverantörer

Färgburkarna är tillverkade med över 50% återvunnet stål och kan återvinnas igen. Det sker en kontinuerlig utveckling av dessa emballage.